ZigaForm version 5.7.6

Selkeitä säästöjä keräilytehokkuuden ja inventaarion optimoinnilla!

Selkeitä säästöjä keräilytehokkuuden ja inventaarion optimoinnilla!

Tehostamalla toimintaa vapautetaan resursseja puhtaasti tuottavan työn tekemiseen!

30 miljoonan euron liikevaihdon ja 100 henkisen konepajateollisuuden yrityksen hyödyt, jotka ovat mahdollista saavuttaa nostamalla keräilytehokkuutta ja pienentämällä inventaarion suuruutta

Seuraavassa esimerkissä arvioidaan 30 miljoonan euron liikevaihdon ja 100 henkisen konepajan hyötyjä, jotka ovat mahdollista saavuttaa nostamalla keräilytehokkuutta ja pienentämällä inventaarion suuruutta. Tärkeimpinä pointteina on optimoida nimikkeiden keräily tarkan sijaintitiedon avulla sekä hyödyntää aiemmin hukattu aika puhtaasti tuottavaan työhön. Tarkat sijaintitiedot mahdollistavat myös reaaliaikaisen inventaarion seurannan ja optimoinnin nimikkeiden hälytysrajoja tarkentamalla.

Esimerkkiyrityksen lähtötietoja keräilystä ja yrityksen inventaariosta

  • 10 keräilijää
  • keskimääräisesti nimikkeitä keräillään päivässä 30 kappaletta/keräilijä
  • nimikkeiden sijainti on annettu osaston tarkkuudella
  • jokaisen nimikkeen keräilyssä kuluu 1 minuutti hukkaan optimoituun tilanteeseen nähden
  • optimoitavan inventaarion suuruus on 700 000 euroa
  • optimoitava tavoite 5 % eli yhteensä 35 000 euroa

Säästöjen toteutus

  1. Nimikkeille annetaan tarkat sijaintitiedot ja tehostetaan keräilyä 30 minuuttia päivässä/keräilijä. Yhteensä 10 keräilijältä aikaa säästyy vuodessa 1250 tuntia eli reilu 8 kuukautta. Tämä tekee 37 500 euroa.
  2. Käytetään aiemmin keräilyyn hukattu aika puhtaasti tuottavaan työhön, jolloin potentiaalinen lisäarvo on reilu 60 000 euroa. Osa keräilijöistä voi lopettaa keräilyn kokonaan ja alkaa valmistamaan yrityksen tekemiä tuotteita päätyökseen. Saavutetun hyödyn voi myös käyttää myyntiin tai tuotekehitykseen palkkaamalla niihin erikoistunutta työvoimaa.
  3. Optimoidaan inventaarion suuruus keräämällä dataa inventaariotasojen muutoksista esimerkiksi puolen vuoden ajan. Datan avulla saadaan selkeä näkymä siitä, kuinka paljon nimikkeiden hälytysrajoja voidaan optimoida. Inventaariota pystytään siis pienentämään tarkastelemalla ja optimoimalla nimenomaan nimikkeiden hälytysrajoja oikeille tasoille. 5 % optimoinnilla saavutetaan 35 000 euron säästöt.

Oletteko te laskeneet potentiaaliset hyödyt, jotka voitte saavuttaa tehostamalla keräilyä tai optimoimalla inventaariotasoja?

Laske oman yrityksenne potentiaaliset hyödyt etusivun laskurilla!

Katso myös tarkempi esimerkki inventaarion optimoinnista täältä

Anssi Nurminen

045 787 431 31

Perustaja, Myynti- ja kehityspäällikkö

Muhkia Oy

WordPress PopUp Plugin