ZigaForm version 5.7.6
Yritys

MUHKIA OY

Ohjelmistokehitystä ja jalkapalloa

Muhkia Oy on v.2016 perustettu, lahtelainen yritys. Yrittäjä Anssi Nurminen on ohjelmistokehittäjä ja jalkapallomies. Erityisesti Lahden Reipas on lähellä sydäntä seurassa pelatun lähes parin vuosikymmenenkin tähden! Pelattua tuli myös legendaarisessa City Starsissa sekä Jyväskylän opiskeluaikoina Fc Blackbirdissä. Mainitsematta ei voi myöskään jättää Ranskassa Bethunessa ja Arraksessa vietetyn opiskelijavaihtovuoden joukkuetta ASPTT Arras:ta. Ranskassa yhteinen kieli oli aluksi puhtaasti jalkapallo ja se riitti.

Kentällä riittää, että näkee omat joukkuekaverit ja pystyy ennakoimaan niiden liikkeet. Pitää pystyä myös selkein elkein näyttämään pelikavereille, mitä aikoo seuraavaksi tehdä. On esimerkiksi helppo pelikaverin tietää kummalle jalalle syötön haluaa, kun sen selkeästi kädellä näyttää. Tai jos hyökkääjällä on käsi pystyssä niin silloin voi vetää helposti perinteisen ”pitkän pallon” kaverille rintaan suojaukseen. Tällöin muut pelikaverit ovat jo reagoineet tilanteeseen tulemalla tukemaan hyökkääjää antamalla mahdollisuuden syöttää pallon heille ja taas edetä kohti todellista päämäärää eli maalintekoa (joku muu voi kertoa maalinteosta sitten enemmän).

MUHKIA OY

Varastonhallinnassa samat lainalaisuudet kuin jalkapallossa

Äsken puhuttiin jalkapallosta, mutta samoja lainalaisuuksia voidaan nähdä myös työelämässä ja tarkemmin ottaen varsinkin yritysten tuotannossa. Riittää, että tieto kulkee työntekijältä toiselle tarkasti ja ilman mitään epäselvyyttä.

Äsken mainitut jalkapallopelin käsimerkit ovat tuotannossa visuaalisia merkkejä, joiden avulla tietoa jaetaan työntekijältä toiselle. Erityisesti tärkeää varastonhallinnassa on tietää, missä tarvittavat osat sijaitsevat. Tähän tarvitaan tarkkaa pelisuunnitelmaa eli sijaintien tarkkaa merkitsemistä sekä visuaalista kommunikointia työntekijöiden sekä varastonhallintaohjelman välillä. Visuaalisuus ja tarkat sijainnit ovat perusta kaikelle tekemiselle.

Tämän jälkeen päästään hiomaan ajoituksia kuntoon, kuten tilanteessa jossa hyökkääjä odottaa kuuluisan ”pitkän pallon” putoamista rintaan. Tällöin hiotussa tilanteessa omat pelaajat ovat heti tukemassa hyökkääjää ja palloa pääsee pelaamaan heti eteenpäin. Mikäli hyökkääjä, joutuu odottamaan muita pelaajia liian kauan, voi vastustaja saada raavittua pallon itselleen ja tilanne on menetetty. Pyritään siis tukemaan työntekijöiden työntekoa hyvällä kommunikaatiolla visuaalisin elementein ja oikea-aikaisuudella, jolloin päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen!

MUHKIA OY

Panosta visuaalisuuteen

Vielä hieman perinteisestä ”pitkästä pallosta”: Laadukkaan pitkän pallon heittäminen tarkasti kaverin rintaan on puhtaasti taitolaji. Tekniikkaa on hiottu antaumuksella tuhansia ja tuhansia tunteja.

Yritysten tuotannossa tämä on tekniikka, jolla yritykset valmistavat tuotteet. Se on huippuunsa hiottu, mikä tarkoittaa sitä, että myös tuotteet ovat maailmanluokkaa! Siitä homma ei yrityksissä jää kiinni! Sen sijaan tärkeää on uhrata ajatuksia puhtaasti varastonhallintaan sekä siihen, kuinka työ tuotannossa sujuu. Tehdään se panostamalla visuaalisuuteen!

MUHKIA OY

Yritysidea ja yritys

Yritysidea ja Osienpaikannusohjelma syntyi puhtaasti ratkaisuna ongelmaan, joka oli tuotannon välivarastoissa tapahtuva tehoton keräily. Diplomityössäni ”Teollisuusyritysten ongelmakohdat varastonhallinnassa” selvisi selkeitä syitä sille, miksi keräily on usein kaukana optimaalisesta. Suurimpana syynä tähän on varaston sijaintien ja nimikkeiden epätarkat merkinnät. Juuri tähän tullaan jatkossa panostamaan enemmän kuin koskaan!

Osienpaikannusohjelmaa kehitettiin ensimmäiset 3 vuotta yhteistyössä ensimmäisen asiakkaan, Halton Marinen kanssa. Erityisesti kehitystä tehtiin tuotannon työntekijöiden palautteen perusteella, sillä periaatteena oli pitää ohjelma mahdollisimman käyttäjälähtöisenä kuin mahdollista.

Huhtikuusta 2019 lähtien työtä on tehty päätoimisesti yrittäjänä saaden myös uusia asiakkaita, kuten Halton Oy Kausalasta sekä HögforsGST Oy Leppävirralta. Samalla on myös kuluvan vuoden aikana alettu rakentamaan laajempaa yhteistyöverkostoa eri alojen ammattilaisten kanssa. Jatkossa Muhkia:lla tulee siis olemaan käytössään kokonainen myynti- sekä koulutusverkosto että myös erittäin ammattitaitoinen ohjelmistoammattilaisten tiimi tukemassa yrityksen kasvua.

Muhkialla on nyt myös hyvät yhteydet päätelaitteita ja tuotantokäyttöön tarkoitettuja tulostimia toimittavaan yritykseen, joten asiakasyrityksiä tullaan jatkossa palvelemaan entistä monipuolisemmin ja kokonaisvaltaisemmin.

Anssi Nurminen

Muhkia Oy

MUHKIA OY

Yhteistyöverkosto

Smartteri

Business apua ja asiantuntija palveluita. Kaikki oikeassa suhteessa!
 
 
Riippumaton yritystoiminnan prosessien asiantuntija ja kehitysinsinööri. Verkkokauppojen tilauksesta toimitukseen sekä logistiikan ja varastotoiminnan huippuosaaja kansainvälisellä kokemuksella.
 
Tiedustelut: 0408463613, info@smartteri.fi, lisätietoa palveluista verkkolinkistä https://smartteri.fi/​
Johan Moilanen

Smartteri

Anssi Nurminen

045 78743131

Muhkia Oy

Lahti

Sähköposti

anssi.nurminen@muhkia.com